ELÄMYS

Ratsastustunnit

Ratsastusta tasoryhmissä (4hlö), pienryhmätunteja (2-3 hlö) ja yksityistunteja.

Tuntivaraukset Erja L. 0407488197

Tervetuloa mukaan!

—–

Lue täältä: Tietoa ratsastusoppilaille ja ohjeita tallille liikkujille

Järjestämme ratsastustoimintaa ympäri vuoden. Sammin ratsutila on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli, joka on keskittynyt klassisen ja tietoisen ratsastuksen opettamiseen.

Sammin Ratsutilan hevoset ja ponit ovat hyvin koulutettuja sekä turvallisia ja soveltuvat hyvin tehtäväänsä. Hevoset hankitaan nuorina ja ne viettävät Ratsutilalla usein koko elämänsä.

  • Ratsastustunteja järjestämme tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja sunnuntaina.
  • Tunnit pidetään ulkokentällä tai maneesissa. Tallin ympäriltä löytyy myös hyvät maastot. Ratsastustunneille otetaan max. 4 ratsastajaa.
  • Ratsastusta ja hevosten käsittelyä tilalla opettaa Erja Lammi. Voit varata tunnit soittamalla tai jättämällä viestin. (gsm 040 7488 197) [email protected] (hevoshierontapalvelut ks. hinnasto)
  • Videokuvaaminen ja valokuvaaminen vain omaan opiskeluun. Älä julkaise muista henkilöistä kuvia tai videoita ilman heidän lupaansa.
  • Tule hyvissä ajoin, n. 20-30 minuuttia ennen tunnin alkua. Varaa aikaa hevosen hoitamiseen ja kuntoon laittamiseen. Ja varaa aikaa myös tunnin jälkeen varusteiden poisottamiseen ja hevosen hoitamiseen. Jos ryhmästäsi joku ratsastaja on myöhässä, voit varustaa myös hänelle hevosen kuntoon. Yhteispelillä on helpompi pysyä aikataulussa.
  • Jos et pääse osallistumaan tunnille, peru se soittamalla tai viestittämällä Erjalle viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä.  Perumatta jätetystä tunnista veloitamme 30 e.

Ystävällisesti, Erja ja Sammin hevoset

Sammin Ratsutila ei vakuuta oppilaitaan.

Suomen Ratsastajainliiton jäsentallina velvollisuutemme on kuitenkin huolehtia, että kaikilla ratsastajilla on kattava vakuutus. Suosittelemme lämpimästi Suomen Ratsastajainliiton (SRL) vakuutusta, joka korvaa tallilla sattuneet tapaturmat. SRL:n vakuutus on hyvä ja edullinen ja se on voimassa kaikilla liiton jäsentalleilla.

Linkki Suomen ratsastajainliiton sivuille: https://www.ratsastus.fi/

Linkki Ratsastajainliiton Green card-sivulle: https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/green-card/

Jos Ratsastajalla ei ole SRL:n vakuutusta eikä oma vapaa-ajan tms. vakuutus korvaa tapaturman sattuessa, ei Sammin Ratsutila ole velvollinen korvaamaan tapaturman kustannuksia.

Hevosemme ovat kevytrakenteisia  urheiluhevosia, joiden terveys ja hyvinvointi on meille hyvin tärkeä asia. Tekeväthän ne ympäri vuoden merkittävää työtä, opettavat kaikenikäisiä ratsastuksen ja hevosmaailman saloihin ja niiden hyvinvoinnin   eteen tehdään paljon työtä päivittäin.
Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi 17 % hevosen omasta painosta. Tämä tarkoittaa siis maksimissaan n. 85 kg ratsastajaa noin 500 kg hevosella.

Meillä on vain muutamia tämänkokoisia isompia hevosia, loput ovat noin 400 -450  kg painoisia hevosia. (Painoraja n. 65 kg)

Jos painosi ylittää 85 kg ja painonindeksisi on huomattavan koholla, emme valitettavasti tarjoa ratsastusmahdollisuutta hevosillamme. Tämä siksi, että isoja
opetuskäyttöön soveltuvia hevosia on ollut erittäin vaikea löytää, jolloin jo käytössä olevat suuremmat hevoset kuormittuvat kohtuuttomasti.

Ratsastustuntien hinnasto
Galleria