ELÄMYS

Ratsastustunnit

Syyskausi 2021 alkaa Tiistaina 3.8. Tervetuloa mukaan niin tutut kuin uudet ratsastajat!

Vakiotunteja tasoryhmissä, uusia alkeisryhmiä, pienryhmätunteja, maastoratsastusta ja avustettua erityisratsastusta.

Tuntivaraukset Erja L. 0407488197

Tervetuloa mukaan!

—–

Lue täältä: Tietoa ratsastusoppilaille ja ohjeita tallille liikkujille

Järjestämme ratsastustoimintaa ympäri vuoden. Sammin ratsutila on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli, joka on keskittynyt klassisen ja tietoisen ratsastuksen opettamiseen.

Sammin Ratsutilan hevoset ja ponit ovat hyvin koulutettuja sekä turvallisia ja soveltuvat hyvin tehtäväänsä. Hevoset hankitaan nuorina ja ne viettävät Ratsutilalla usein koko elämänsä.

 • Ratsastustunteja järjestämme tiistaina, keskiviikkona, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina.
 • Tunnit pidetään ulkokentällä tai maneesissa. Tallin ympäriltä löytyy myös hyvät maastot. Ratsastustunneille otetaan max. 4 ratsastajaa. Jos ryhmään jää vähemmän ratsastajia, vain 2 oppilasta, niin tunnin kesto on  50 min. Ratsastajat ovat tallin puolesta vakuutettuja.
 • Ratsastusta ja hevosten käsittelyä tilalla opettaa Erja Lammi. Voit varata tunnit soittamalla tai jättämällä viestin. (gsm 040 7488 197) [email protected] (hevoshierontapalvelut ks. hinnasto)
 • Suosittelemme vakiokortin hankkimista, jolloin ratsastus on säännöllisempää, tavoitteellisempaa ja edullisempaa.
 • Vakiokorttioppilaat voivat pitää tiettyä samaa vakioaikaa koko syys- ja kevätkauden.
 • Vakiokortin käyttäjän tulee itse seurata kortin käyttöä ja merkitä kerrat vakiokorttiin tai vaikka kalenteriin.
 • Vakiokortti tulee käyttää korttiin merkittyjen viikkojen aikana. 
 • Jos olet pois tunneiltasi, ota korvaavia tunteja.
 • Videokuvaaminen ja valokuvaaminen vain omaan opiskeluun. Älä julkaise muista henkilöistä kuvia tai videoita ilman heidän lupaansa.
 • Tule hyvissä ajoin, n. 20-30 minuuttia ennen tunnin alkua. Varaa aikaa hevosen hoitamiseen ja kuntoon laittamiseen. Ja varaa aikaa myös tunnin jälkeen varusteiden poisottamiseen ja hevosen hoitamiseen. Jos ryhmästäsi joku ratsastaja on myöhässä, voit varustaa myös hänelle hevosen kuntoon. Yhteispelillä on helpompi pysyä aikataulussa.
 • Jos et pääse osallistumaan tunnille, peru se soittamalla tai viestittämällä Erjalle viimeistään edellisenä päivänä klo 18 mennessä.  Perumatta jätetystä tunnista veloitamme 25 e tai rastitaan suoraan kortista.

Ratsastajien painorajat

Hevosemme ovat kevytrakenteisia  urheiluhevosia, joiden terveys ja hyvinvointi on meille hyvin tärkeä asia. Tekeväthän ne ympäri vuoden merkittävää työtä, opettavat kaikenikäisiä ratsastuksen ja hevosmaailman saloihin ja niiden hyvinvoinnin   eteen tehdään paljon työtä päivittäin.
Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi 17 % hevosen omasta painosta. Tämä tarkoittaa siis maksimissaan n. 85 kg ratsastajaa noin 500 kg hevosella.

Meillä on vain muutamia tämänkokoisia isompia hevosia, loput ovat noin 400 -450  kg painoisia hevosia. (Painoraja n. 65 kg)

Kevennettyä ratsastusta tarjoamme 85 -100 kg painaville  ratsastajille ( paljon käynnissä työskentelyä, hieman ravia ja mahdollisesti laukkaa vähän, ei esteitä ).
Jos painosi ylittää 100 kg ja painoindeksisi huomattavan koholla, emme ikävä kyllä tarjoa ratsastusmahdollisuutta hevosillamme. Silloin ratsastus muuttuu riskialttiimmaksi myös ratsastajalle heikomman kehonhallinnan myötä.  Hevonen ei välttämättä edes pysty kantamaan turvallisesti yli 100 kg ratsastajaa vaan saattaa täysin varoittamatta reagoida isosti suureen painoon.
Hevosen kipua on tutkittu paljon, hevoset ovat loistavia piilottamaan kipunsa kuten saaliseläimille on tyypillistä. Mutta yhtä kaikki kipeästä hevosesta tulee herkästi mm. pelästelevä, hermostunut, epäluotettava, vihainen ja jopa vaarallinen.
Jos haluat ratsastaa, mutta painoa on liikaa, tartu asiaan, voit itse omilla valinnoillasi ja suurella tahdolla vaikuttaa asioihin. Kaikki on mahdollista, ja mikä olisi paras motivaattori kuin hyvä harrastus ja ratsastuksen ilo.

On mahdollista, että painosi selvitetään tunneille tai leireille tullessa, varsinkin jos painoindeksi on huomattavan koholla.
Tämän tiedotteen ei ole missään nimessä tarkoitus loukata ketään, olemme ainoastaan hevosen hyvinvoinnin takia liikkeellä.

Ystävällisesti, Erja ja Sammin hevoset

Ratsastustuntien hinnasto
Galleria