Erja Lammi

Hevosharrasteohjaaja ( Ypäjä -98)
Luokanopettaja (Oulu -02)
Hevoshieroja (Kauhajoki -21 )
FCB – terapeutti (-21)


Jolanka, Erja, Iida, nuoren hevosen kouluttamista.


Erja ja Zarif,  noin v. 91 Porissa.

Opetan ratsastusta ja hevosten käsittelyä kotitilalla. Meillä on ollut hevosia koko ikäni, joten kokemusta hevosista ja ratsastuksesta on karttunut jo monta vuosikymmentä.

Olen kilpaillut nuorempana 10 vuoden ajan esteratsastusta alue- ja kansallisella tasolla. Valmentajani oli siihen aikaan Jaakko Palin. Ponit ja hevoset, millä kilpailin näiden vuosien aikana, olivat nimeltään Bon Fino, Mariau ja Zarif.  Sainpa minä 11 – ja 12 – vuotiaana osallistua tallin suomenhevosella muutamiin kiitolaukkakilpailuihinkin Seinäjoella ja Porissa, kun ravien yhteydessä järjestettiin.

Olen hevosharrasteohjaajaksi valmistunut aikanaan Ypäjältä ja olen myös ammatiltani luokanopettaja. Opettelin mestari – kisälli – mallilla kengitystä ja
omia hevosia olen kengittänyt nyt yli 10 vuotta.

Hevoset pyritään ostamaan meille 3-5 -vuotiaina, joten niitä tulee sitä mukaa koulutettua tähän meidään käyttöön. Nykyään pidän yhtä projektia työn alla, ennen samaan aikaan oli useampikin projekti. Viime vuosina omaa osaamista olen syventänyt hevoshierojaopinnoilla Kauhajoella. Sieltä valmistuin kesällä – 21. Sen jälkeen olen lisäkouluttautunut hevosten FCB- terapeutiksi, jossa hoidetaan lihaskalvoja ja lihaksia siihen kehitetyillä välineillä  (Fascia copper bar).
Näitä taitoja ja tekniikoita hyödynnän tällä hetkellä omien hevosten hoidossa ja lisäksi käyn vapaapäivinäni hoitamassa
muiden hevosia sopimuksesta.

Ratsastuksen opettaminen on antoisaa, mukavaa ja haastavaakin puuhaa. Tärkeää on minusta pitää opetusryhmät riittävän pieninä, opetus laadukkaana ja hevoset valita niin, että ovat työhönsä sopivia, kilttejä ja osaavia.

Mukavaa on, että kaikki jotka käyvät tallilla, haluavat oppia lisää, heillä on suuri into ja motivaatio. Se helpottaa oppimista paljon.

Sydäntäni lähellä on klassinen, tietoinen ratsastus, hevosen hyvinvointi ja hyvään kommunikointiin ja luottamukseen perustuva suhde hevoseen.

Hevoset ovat ihmisen peilejä. Rento, rauhallinen, tasapainoinen, ihmistä kunnioittava ja luottava, terve, hyvinvoiva hevonen on lähtökohta työssäni. Tule tutustumaan hevosiimme, oppimaan lisää ratsastuksesta ja hevosen käsittelystä.

Nähdään tallilla.