Ratsastustuntien hinnasto

Syyskausi alkaa 1.9.2020.

  • Ratsastustuntihinnat sisältävät 10 % alv.
  • Maksuvälineenä käy käteinen Tykysetelit, e- Passi ja Smartum-setelit.
  • Voit myös maksaa tunnin pankkiin ennen ( ei jälkeen ) ratsastustuntiasi ja tuoda tositteen mukanasi tunnille. Tilinro FI4457022020000028.
  • Vakiokortti tulee maksaa aloituspäivästä kahden ensimmäisen viikon aikana joko pankkiin tai käteisellä tallille.
  • Ratsastustuntien kesto 55 min.

– Irtotunti = 26 €

Tuntivaraukset: 0407488197, Erja Lammi.

 

VAKIOTUNNIT

– 10 x vakiokortti, henkilökohtainen, 13 vk käyttöaika = 225 €

– 20 x vakiokortti, 2 perheenjäsenelle, 13 vk käyttöaika = 440 €

(Pitkämatkalaisille pidemmät vakiokorttiajat – yli 50 km sivu. Kysy lisää.)

 

ALKEISOPPILAAT

– Yksityisliinatunti tai yksityistunti aikuisille ja yli 15-vuotiaille 40 min (+ hevosen hoitoa) = 38 €

– 6-14 -vuotiaille yksityisliinatunti 30 min ratsastusta (+ hevosen hoitoa) (kertakokeilijat) = 25 €

– 6-14 -vuotiaiden alkeisliinatunti, eli 4 x alkeisliinatuntikortti ( sis. 4 x 30 min ratsastusta + hevosenhoitoa, yksityisopetusta ) ( Käyttöaika: 2kk ) = 92 €

– 15 min talutusratsastus lapsille (+ ponin hoitoa) = 15 €

 

ERJAN YKSITYIS- JA PIENRYHMÄTUNNIT

Tunnin kesto 60 min

– Yksityistunti = 45 €
– Yksityistunti omalla hevosella = 40 €
– Kahden henkilön tunti = 35 €/hlö
– Tunti kolmelle = 30 €/hlö

 

AVUSTETTU ERITYISRATSASTUS

30 min ratsastusta (avustaja ja hevonen) = 33 €, 5x = 165 €

Maneesissa on ramppi selkäännousun helpottamiseksi. Avustaja voi taluttaa hevosta tai istua ratsastajan takana lisäapuna. Hevosella mennään ilman satulaa ja sillä on terapiavyö, mistä on hyvä pitää kiinni. (Näin hevosen lämpö ja liikkeet tuntuvat vielä selkeämmin.)

 

MANEESIN VUOKRAAMINEN

– Maneesin vuokra 15 € / tunti

 

VARATUN TUNNIN PERUUTUS

Pyri tulemaan varaamallesi tunnille. Jos kuitenkin joudut perumaan tuntisi, tee se hyvissä ajoin, jotta voimme saada tilallesi korvaavan ratsastajan. Ratsastustunti on peruttava viimeistään edellisenä päivänä lukuunottamatta sairaustapauksia. Peruuttamatta jätetystä ratsastustunnista perimme normaalin hinnan / rastitaan suoraan kortista.

 

Vakiokortti on tarkoitettu säännölliseen ratsastukseen. Jos et pysty sitoutumaan viikottaiseen ratsastusaikaan, voit ihan hyvin olla irtotuntilaisena mukana ja käydä niin kuin aikatauluusi sopii omaan tahtiin. Ja halutessasi voit maksaa kerralla vaikka 5 irtotuntia (130 e), niin ei tarvitse joka kerta erikseen maksaa.

 

 

Ratsastajien painorajat

Hevosemme ovat kevytrakenteisia  urheiluhevosia, joiden terveys ja hyvinvointi on meille hyvin tärkeä asia. Tekeväthän ne ympäri vuoden merkittävää työtä, opettavat kaikenikäisiä ratsastuksen ja hevosmaailman saloihin ja niiden hyvinvoinnin   eteen tehdään paljon työtä päivittäin.
Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi 17 % hevosen omasta painosta. Tämä tarkoittaa siis maksimissaan n. 85 kg ratsastajaa noin 500 kg hevosella.

Meillä on vain muutamia tämänkokoisia isompia hevosia, loput ovat noin 400 -450  kg painoisia hevosia. (Painoraja n. 65 kg)

Kevennettyä ratsastusta tarjoamme 85 -100 kg painaville  ratsastajille ( paljon käynnissä työskentelyä, hieman ravia ja mahdollisesti laukkaa vähän, ei esteitä ).
Jos painosi ylittää 100 kg, emme ikävä kyllä tarjoa ratsastusmahdollisuutta hevosillamme. Silloin ratsastus muuttuu riskialttiimmaksi myös ratsastajalle heikomman kehonhallinnan myötä.  Hevonen ei välttämättä edes pysty kantamaan turvallisesti yli 100 kg ratsastajaa vaan saattaa täysin varoittamatta reagoida isosti suureen painoon.
Hevosen kipua on tutkittu paljon, hevoset ovat loistavia piilottamaan kipunsa kuten saaliseläimille on tyypillistä. Mutta yhtä kaikki kipeästä hevosesta tulee herkästi mm. pelästelevä, hermostunut, epäluotettava, vihainen ja jopa vaarallinen.
Jos haluat ratsastaa, mutta painoa on liikaa, tartu asiaan, voit itse omilla valinnoillasi ja suurella tahdolla vaikuttaa asioihin. Kaikki on mahdollista, ja mikä olisi paras motivaattori kuin hyvä harrastus ja ratsastuksen ilo.

On mahdollista, että painosi selvitetään tunneille tai leireille tullessa, varsinkin jos painoindeksi on huomattavan koholla.
Tämän tiedotteen ei ole missään nimessä tarkoitus loukata ketään, olemme ainoastaan hevosen hyvinvoinnin takia liikkeellä.

Ystävällisesti, Erja ja Sammin hevoset