Tietoa ratsastusoppilaille ja ohjeita tallille liikkujille

Tietoa ratsastusoppilaille

7 kultaista ohjetta:

1) Saavu tallille vähintään puolta tuntia ennen ratsastustuntisi alkua. Kunnollinen harjaus vie aikaa sekä varusteiden huolellinen laitto. Kiire on ikävä kaveri, minkä hevonenkin aistii käytöksestäsi. Varaa aikaa myös tunnin jälkeen hevosen huolelliseen hoitamiseen. Ole läsnä hevoselle !

2) Huolehdi hevosen varusteista hyvin. Ole huolellinen satulan kanssa, pese kuolaimet hyvin tunnin jälkeen , risti suitset ja pyyhi mahdolliset liat pois pyyhkeeseen.

3) Hevosille ei saa syöttää makupaloja. Ne oppivat herkästi näykkimään saatuaan kädestä makupaloja. Jos haluat tuoda jotain hevosille, jätä ne (kuivat leivät tms) satulahuoneeseen. Jaamme ne ruokinnan yhteydessä.

4) Kysy rohkeasti apua, jos olet epävarma.

5) Huomioi, että lastenvaunut, sateenvarjot eivätkä lemmikit kuulu talli/ ratsastusalueelle eikä hevosten lähelle. Hevoset voivat pelästyä niitä.

6) Pidämme maneesin oven suljettuna ratsastustunnin ajan (talvikautena). Kesken ratsastustunnin maneesiin ei ole siis kulkua. Katsomossa kuuluu olla rauhallisesti. Lapsia pitää valvoa ja opastaa toimimaan ohjeiden mukaan. Tiedota perheenjäseniäsi tai mukana tuleviasi toimimaan tallin ohjeiden mukaan.

7) Jos et jostain syystä pääse tunnillesi, peru se jo hyvissä ajoin. Samana päivänä perutusta tai peruuttamatta jätetystä tunnista veloitamme 20 e tai rastitetaan suoraan kortista. ( sairaustapauksissa joustetaan )

 

Tietoa tallilla liikkujille

7 kultaista sääntöä:

1) Talli on hevosten koti, käyttäydy hevosten lähellä rauhallisesti.

2) Lemmikkejä ei ole syytä tuoda talli – ja ratsastusalueella.

3) Hevoset voivat pelätä sateenvarjoja, lastenrattaita, juoksevia lapsia. Älä tule talli- tai ratsastusalueelle sateenvarjon, lastenvaunujen kanssa. Pidä huolta lapsista, opasta heitä toimimaan tallin ohjeiden mukaan.

4) Maneesissa on lämmin katsomo. Sieltä on hyvä seurata ratsastustuntia. Maneesin ovea pidämme suljettuna ratsastustunnin ajan, siksi sinne ei ole kulkua kesken tunnin. Jos sinun tarvitsee poistua maneesin katsomosta kesken tunnin, niin poistu rauhallisesti maneesista.

5) Älä mene karsinoihin tai tarhoihin ilman lupaa.

6) Hevosia ei saa ruokkia eikä antaa makupaloja.

7) Varo sähköistettyjä aitauksia.